dimecres, de març 09, 2011

Elfoid, un telèfon diferent

Ahir vaig sentir que RAC1 parlava d'un nou telèfon que té forma humana. Volia explicar-vos una mica de que es tracta. El telèfon es diu Elfoid i només és un prototip, no us penseu que els japonesos van pel món amb telèfons amb forma de persona.
La idea és que el telèfon transmeteixi caliu als interlocutors, per això té una aparença orgànica i familiar, es basa en un model existent d'un altre prototipus mes gran, el Elf P1 que s'esta estudiant com a mètode de teràpia per la gent gran. L'Elf P1 el nou i parla amb la veu de l'interlocutor remot i és sensible al tacte i a la vista.
El seu creador Hiroshi Ishiguro és un científic escèntric que ha creat robots humanoides dels que ja us en he parlat abans, fins hi to en té un que és una reproducció exacte d'ell mateix i que li fa les entrevistes.



Investigadors de robòtica de la Universitat d'Osaka s'han associat amb NTT DoCoMo i Qualcomm per desenvolupar un telèfon humanoide que aporta una nova dimensió a les comunicacions mòbils. Un prototip del dispositiu - denominat "Elf P1" - es va donar a conèixer en una presentació a Tòquio el 3 de març.

El telèfon Elfoid és una versió en miniatura del Telenoid R1 robot desenvolupat l'any passat per un equip d'investigació liderat pel professor de l'Universitat d'Osaka Hiroshi Ishiguro. Les mesures del prototip actual de 20 centímetres de llarg està cobert d'una pell suau i carnosa d'uretà, i té la mateixa aparença sense gènere i sense edat com la Telenoid. Els botons de control estan integrats al pit, que s'encén llum verd quan el Elfo està en ús.

Igual que el robot Telenoid de mida completa, el telèfon Elfoid està dissenyat per a afegir un element de realisme a la comunicació de llarga distància i la recreació de la presència física d'un usuari remot.

Equipat amb un sistema de càmera i captura de moviment, l'Elfoid serà capaç de veure la cara de l'usuari i transmetre les dades de moviment a un altre telèfon Elfoid, que després podrà reproduir els moviments de la cara i el cap en temps real.

El professor Hiroshi Ishiguro amb un Telenoid R1 ( Elf -P1 )

El prototip actual és incapaç de moure's, però les futures versions incorporaran diminuts motors i peces d'aliatges amb memòria de forma, permetent que l'Elfoid moure els ulls, la boca, el coll i el braços. Altres característiques inclouen un sensor de temperatura, acceleròmetre, i una veu fàcil d'usar i la interfície basada en gestos.

Els desenvolupadors esperen tenir un telèfon mòbil Elfoid en ple funcionament en els propers cinc anys.