divendres, d’octubre 28, 2011

L'autonomia que ens cal és la de Portugal

Al Japó es parla dels portuguesos que van arribar al país durant el segle XVI, entre algunes coses que van deixar van ser el cristianisme, el tabac, les gambes fregides, la paraula "obrigado" que derivà en "arigato" ( gràcies ) i la castella ( un pa de pessic ). El què molt japonesos no saben és que aquella època Portugal actuava en nom del monarca espanyol, Felip I ( II de Castella ). Si Portugal no hagués assolit la seva independècia, potser els japonesos parlarien avui dels espanyols en comptes dels portuguesos. De fet aleshores se'n deia els Nanban Boeki ( el comerç amb les bàrbars del sud ).


No repapieja el professor Gregorio Peces-Barba quan diu que a Espanya li hagués anat millor amb Portugal que amb Catalunya, qui al segle XVII no hagués preferit controlar l'imperi colonial portuguès en comptes d'una franja mediterrània en decadència. Però el fet que el Conte-Duque d'Olivares volgués atacar Catalunya abans que Portugal és genètic, forma part de l'ADN espanyol, esclafar Catalunya. El Conde-Duque es pensava que la "qüestió catalana" la tindria resolta en un tres i no res, i després es podria centrar en Portugal un cop pacificada la frontera amb el Regne de França, però, ai las! Conde-Duque no comptaves amb la derrota de la Batalla de Montjuïc. Ep! Professor  Peces-Barba els Segadors no va ser una derrota ( al menys en un principi ).

Sense aquest odi genètic contra Catalunya tampoc s'entén el setge de Barcelona de 1713 i la repressió posterior.
Els castellans, essència de l'espanyolisme exclusiu, han bombardejat Barcelona moltes vegades, per esclafar un moviment separatista algunes, d'altres perquè Barcelona defensava ideals contradictoris amb el sentiment espanyol, fedelalisme, llibertat, democràcia... Recordi això professor Perces-Barba, vostè que és un demòcrata, quan fa "broma" sobre els bombardejos de Barcelona. El darrer cop que la nostra ciutat va estar bombardejada va ser per defensar la república espanyola la seva doctor, aquella que vostè ja vol oblidar.
Molts diaris parlen de l'anècdota sobre les preferències d'aquest "Pare de la Constitució" de Portugal sobre Catalunya, però el més important, i que Oriol Junqueras ha recordat, és què ha parlat de bombardejar Barcelona si algun dia els seus ciutadans elegeixen democràticament separar-se de l'estat espanyol. Com és que aquest home no ha estat reprovat pel Congrés espanyol, o pel Parlament, i portat a declarar davant el tribunal constitucional, perquè expliqui per què amenaça amb guerra la lliure elecció d'un poble.
"Pare de la Constitució", jo li retiraria la pàtria potestat!
Un altre detall que no cal passar per alt, si heu vist el vídeo de la conferència, notareu que hi ha una mica de xivarri quan suposadament els advocats catalans abandonen la sala, després la resta esclata en aplaudiments, i més aplaudiments quan parla dels bombardejos a Barcelona. Ostres 21% que votaries "NO" en un referèndum per la Independència, què coi penses?
Per cert professor , el Barça i el Madrid es podrien enfrontar igualment, a la Champions! A no! Que el Madrid no existiria, perquè el van fundar catalans!

Actualització del 25 de juliol de 2012.
He sabut avui que l'infame senyor va finar ahir dimecres. Hom diu que no està bé alegrar-se de la mort d'una persona, sigui qui sigui. Però aquest home va fer mofa del bombardejos de la ciutat de Barcelona on van morir milers de persones. I va amenaçar amb més bombardejos si els catalans insistíem amb la nostra "falera secessionista". Així doncs aquest era un personatge que hagués vist bé que millers, potser milions de persones morissin sota les bombes, ara ha mort i jo no puc més que alegrar-me'n i el què més greu em sap és que no em podré pixar a la seva tomba, potser sóc un fanàtic desfermat, una persona sense cor o un talibà ideològic, però és el que sento, i no em sap greu si algú s'ofèn, el nostre país sempre ha anar amb por d'oferndre l'amo, potser és hora que li clavem queixalada.

3 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Per una vegada que un espany diu les coses tal com són i va i es fiquen amb ell... si és que no tenim remei ! ;) Crec que a qui fa més mal que et diguin clarament que ets pocs més que una colònia els a unionistes ( CiU, PSC, i tota aquesta mena de gent). Als independentIstes tot això que ha dit no ens agafa de noves.

I jo crec que si que l'escau molt bé això de 'padre de la Constitución' . Recorda que l'article 8 dóna llibertat a l'Ejercito per a actuar per a preservar 'la unides de España' sense que hi hagi cap ordre de Las Cortés ni res de res. De tal pare tal fill !

Per últim, i veient con està el panorama financer, jo demanaria l'autonomia de Portugal, i una mica més !

;)

tobuushi ha dit...

Carquinyol, tens raó quan ho escrivia pensava amb aquest article de la Constitució espanyola. Al documental "Adéu Espanya" es comenta que ni Dimamarca, ni el Regne Unit ni el Canadà tenen aquest article, ni molt menys Japó que en l'article 9 de la seva constitució renuncia a tenir exèrcit.

maria ha dit...

Ens espremen per tot arreu i a sobre em d'aguantar aquestes tonteries. Més valdria que s'haguéssin quedat amb Portugal. Em sap greu per Portugal.