dimecres, d’octubre 12, 2011

Welcome to the Future


Aquesta setmana Nissan presentava a al fira CEATEC,  la casa NSH-2012 un habitatge del futur, intel·ligent i suministat per energies ecològiques, com l'energia solar. Aquest mòdul habitatge està integrat a una xarxa elèctrica, que comparteix l'energia, és mòbil i resistent a tsunamis i terratrèmols. En cas de falla de poder elèctric es pot comptat amb les bateries del cotxe que aportarien unes dues hores més d'energia a l'habitacle. Tot plegat molt integrat, ja que recicla l'energia sobrant del Nissan Leaf alhora que li suministra energia.
És clar que Nissan fabrica cotxes, per això preveu un futur on encara en farem ús, la veritat, però és que al Japó cada cop hi ha més gent que prescindeix de tenir vehicle privat, la nostra xarxa de transport públic és molt bona, i la gent, com nosaltres, que vivim al centre de les ciutats usem el cotxe en comptades ocasions. Tenint en compte les despeses que representa tenir un vehicle propi, d'assegurances, impostos i reparacions, és millor llogar-ne un quan se n'hagi de fer ús. Aquesta opció és més versàtil, ja que pots gaudir del vehicle necessari per cada ocasió.

Tanmateix és bo pensar que empreses com Nissan i Mitsubishi, aposten pels vehicles elèctrics, menys contaminants, nets i silenciosos, potser serà difícil implementar l'ús d'aquest vehicles al públic general, però seria bo que les empreses públiques apostessin per aquesta opció.

 Enguany els qui vivim al Japó ens hem adonat com són de fràgils els nostres recursos energètics i com hem de mirar d'estalviar i optimitzar al màxim el consum que en fem.  Aquest habitatge intel·ligent ho fa tot sol, redistribuieix l'emergia allí on cal i gràcies al seu disseny en fa un ús més racional.

Sincerament no veig zones residencials construïdes amb edificis d'aquest tipus, però crec que a partir d'aquests prototips es poden millorar molt les cases actuals. I qui sap, en cas de desastre les zones afectades podrien gaudir d'habitatges temporals d'aquesta mena. La realitat al Japó sovint va més enllà del què veiem als Manga.

1 comentari:

maria ha dit...

Ostres quina passada!