dimarts, d’octubre 04, 2011

Passejant entre...dinosaures!

Mentre Sarah Palin i alguns estats republicans dels EUA s'entossudeixen a dir que la terra té només 6.000 anys i que l'home va ser creat per un déu omnipotent com per art d'encanteri, nosaltres vam aprendre el diumenge que hi havia humans al Japó 50.000 anys abans de Crist. I molt abans dinosaures, i abans, plantes que ara són roques. I que la península d'Izu era una illa que venia d'on són ara les Filipines.
Tot això i més coses vam aprendre el diumenge al Museu d'Història Natural de la Prefectura de Kanagawa.

De petit em fascinaven els museus com aquest i de gran ho continuen fent, Miró i Shikibu van reaccionar de maneres diferents, el petit amb els ull oberts com taronges no ha visitat encara cap zoo, i la gran entre espantada i encuriosida s'amagava darrere meu davant les reproduccions d'ossos i lleons.

La veritat és que jo, després de veure la peŀlícula, Night at the Museum no les tenia totes amb aquest T-Rex.

Quan vam arribar a les mones, la Shikibu feia estona que s'havia amagat a la "butxaca dels meus pantalons", i només treia el nas per tafanejar, por sí, però curiositat també.

Miró estudiava una reproducció d'una cadena genètica, perquè després diguin que la ciència és avorrida..

Al tercer pis hi ha una exposició d'exemplars trobats a la prefectura de Kanagawa, mamuts i cérvols gegants, entre altres troballes, sobretot petxines al bell mig de les muntanyes.

Per acabar una reproducció d'un os japonès, al a fotografia no es veu bé, però té una taca al pit que sembla una lluna àrab horitzontal de color blanc, és una mica petit per ser un os ( més o menys de la mida d'un xai ) i encara n'hi ha molts per les muntanyes d'aquesta zona. La Shikibu, malgrat la por inicial, s'ho va passar d'alló més bé i va aprendre un munt de coses noves.

3 comentaris:

Carquinyol ha dit...

50.000 anys... ja, aneu a saber més vosaltres que un estat republicà dels EUA !!

:P ;P

Eutrapèlia ha dit...

Quin cap de setmana més ben aprofitat! Això de la night at the museum, quan vaig estar a Nova York ho feien: organitzaven una nit de cap de setmana en què els xiquets es quedaven a dormir en sacs al museu d'història natural. Es veu que va tenir tant d'èxit que molts pares van trucar-hi demanant que ho fessin per a adults i tot!

tobuushi ha dit...

Carquinyol.
Ara rai que la Palin ha plegat!
Eutrapèlia.
Nosaltre vam anar a NY fa dos anys, la Shikibu tenia 3 anyets, i quan va veure el Moai va començar a cridar : Boke, boke gamu chodai! La versió japonesa de "dum dum gimme gum gum" LOL