dimecres, d’octubre 05, 2011

Mitsubishi i, el cotxe elèctric

L'ajuntament de Hadano ha començat a canviar els seus cotxes públics per cotxes elèctrics, aquest és el primer cotxe elèctric fabricat al Japó basat en el petit Mitsubishi i MIEV.

5 comentaris:

Eutrapèlia ha dit...

Per cert, m'encanten les capçaleres del teu blog.

tobuushi ha dit...

Gràcies Eutrapèlia, m'agrada canviar-les cada mes, és una de les tasques més divertides de mantenir el blog.

Assumpta ha dit...

Tan de bo es popularitzessin ven aviat!... Visc en un carrer molt transitat i sorolls i fum (brutícia, pols) són molt grans, però, sobre tot el soroll a vegades fa posar nerviós i tot.

A mi també m'agrada molt la nova capçalera!! ;-))

Eutrapèlia ha dit...

I al Japó també hi ha 4 estacions?

tobuushi ha dit...

Eutrapèlia.
I tant! La nostra primavera és dolça amb dies clars en els que es pot veure el Mont Fuji des del poble i és l'època dels cirerers florits. L'estiu es xafogós, molt humit, amb tifons i ruixats pero tambe és l'època del cant de les cigales i els festivals d'estiu, dels granissats i els focs artificials. La tardor també és suau, ara mateix t'escric amb la finestra de l'estudi oberta i vestit amb una samarreta de màniga curta, les nits són fresques i la pluja és mes lleugera, els boscos es tenyeixen de vermell i groc per les fulles del "momiji" és una de les estacions més boniques.
A l'hivern gaudim de dies molt clars, però hi fa molt de fred agreujat per la humitat. Hi ha zomes del país com l'illa de Hokkaido, o Nagano i la costa del Mar del Japó on hi neva molt. A Kanagawa on visc jo no fa tant de fred, però s'ha de deixar de pujar al Fuji per culda de la neu.
És clar que el Japó té un clima variat si es tracta de l'est o l'oest del país al nord, Aomori i Hikkaido sempre hi fa més fred, i a les illes d'Okinawa molt al sur, al Pacífic tenen clima tropical.
Però a l'illa gran el temps s'assembla una mica al nostre. La diferència és que tenim més humitat perquè plou més sovint.