dilluns, de febrer 06, 2012

"möglichst bald vergessen", i un be negre!

El divendres us parlava de la cerimònia japonesa per "espantar dimonis" la Setsubun, sembla que a Alemanya en saben molt d'espantar dimonis, almenys ells va saber fer neteja de nazis i criminals de guerra. Ara han obert una altra capsa de trons, en fer públics uns documents de l'ambaixador alemany, Lothar Lahn,  durant el cop d'estat del 23 de febrer de 1981.
Segons la notícia publicada pel diari Spiegel, Lahn, que va morir l'any 1994, va deixar uns escrits fent referències a converses amb el monarca espanyol on aquest es mostrava afí als colpistes.
Segons Lahn:  Juan Carlos li va dir que els colpistes només volien "allò que tots volem", i que va concretar en "la reinstauració de la disciplina, l'ordre, la seguretat i la tranquil·litat". I carregava tota la responsabilitat de l'intent de cop d'estat al president del govern espanyol, Adolfo Suárez.
El rei va confessar, segons l'ambaixador alemany, que miraria d'influir en el govern i els tribunals per a evitar un càstig sever als colpistes, i que el 23F s'havia d'oblidar com més aviat millor  "möglichst bald vergessen" ( Vilaweb 05-02-2012 ).
Els innocents no volen oblidar, volen recordar perquè fets d'aquesta mena no es tornin a repetir, perquè la memòria del poble en recordi la vergonya, els que volen oblidar són aquells que no volen que s'investigui el passat perquè tenen quelcom amagat.

Jo fa poc vaig escriure una entrada a aquest blog que titulava "Nicht Vergessen" No oblideu! en que instava a no oblidar els crim del feixisme.
No oblidarem senyor Joan Carles, que us va entronitzar el dictador Franco, del qui vareu ser pupil, no oblidarem que vareu jurar els "principios fundamentales del movimiento" i que, com s'ha dit moltes vegades, no des d'Alemanya sinó que des de Catalunya i fins hi tot pels mateixos colpistes que vos estàveu darrera del cop, i que va ser quan el vareu veure fracassar que us vareu canviar de jaqueta, com ja havíeu fet abans. Nicht Vergessen, Nicht Vergesssen!

Hores baixes per a la casa reial espanyola ara que s'ha destapat que és un niu de corrupció i que cada cop els costa més tapar la implicació del seu cap en els fets del 23F.
Salut i República ( catalana és clar )!

4 comentaris:

Carquinyol ha dit...

I mentrestant a casa nostra El Periódico titula la notícia de la següent manera: "L'ambaixador alemany va interpretar que el Rei era afí als colpistes". Vergonyós.

tobuushi ha dit...

Carquinyol.
Veig que el diari del "conde" ni en parla.

Maria ha dit...

Vergonya de país.
Vergonya de mandataris.
Vergonya de lleis.

Bona setmana,
Maria V

maria ha dit...

No hi ha dret. Sempre hem de tenir la vista amb els mitjans de comunicació exteriors ja que aquí poca cosa. Però res!Ni amb això enderrocarem la monarquia!