divendres, de juliol 21, 2006

Superman, returns.

El proper 19 d'agost s'espera l'estrena de Superman al Japó.
És evident que Superman és i ha estat una icona americana, d'aquella Amèrica "rància", i conservadora, "Superman" és Republicà, de dretes i segur que té accions a la companyia Bush.

Superman també té història una història gràfica real que apareix de tan en tan per recordar-nos d'on ve i quins són els seus valors.
Els japonesos obliden, i perdonen, obliden com Walt Disney, que tants diners fa ara a Tokyo Disney, o Disney-Sea, utilitzava els seus personatges, com Donald Duck, o Micky Mouse en la propaganda anti-japonesa més radical. Com les bombes que van esborrar Tòquio anaven decorades amb els seus "ninotets".




Aquest és el cas de Superman com bé il.lustren les imatges que documenten aquesta entrada.



Els senyors de Hollywood, potser haurien de juvilar aquestes "velles glòries" de temps passats i inventar històries noves.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja es sap que a la guerra tot val, i més als americans que després de Pearl Harboour necessitaven qualsevol cosa per pujar els ànims.

La veritat és que tinc ganes de veure la pel·lícula, que farem, amb un film així i unes crispetes ja sóc feliç !!

tobuushi ha dit...

Si però segur que tu t'indignaries si fessin una pel.lícula de "Roberto Acázar y Pedrín". El més perillós és l'amnèsia històrica, per això encara hi ha "gallines" penjades dels edificis públics.

Els japonesos també tenien un personatge, una mena de gat Fèlix, que durant la guerra estomacava xinesos, coreans i manxús, representats com a porquets. Aquest personatge va desaparèixer després de la guerra. Potser els japonesos tenen més imaginació i no els cal recórrer a "revivals". O potser van perdre la guerra i s'han de fotre.
Ei!, i reconec que els americans són únics en el "showbiz".