dijous, de desembre 16, 2010

Catalonia is different...

 Segons Xavier Bundó, del món a RAC 1, sóc molt independentista, potser sí que en faig un gra massa de vegades, no me'n puc estar de veritat, i és que em fan bullir la sang moltes de les coses que passen al nostre país. De fet aquest blog no només és una finestra oberta al Japó, potser no ho he dit mai però si algú té alguna consulta sobre el país només cal que m'ho digui i intentaré veure com puc ajudar. Aquest blog és una plataforma per expressar les meves "cabòries" com diria Sergi Mas.
Quan els Obrint Pas van ser al Japó se'n van adonar que hi ha una total desconeixença de la cultura i nació catalanes al país. És la nostra tasca explicar cada dia amb qualsevol excusa que trobem què és Catalunya. Ahir, sense anar més lluny vaig sentir com la Shikibu, la meva filleta de 5 anys li explicava a un senyor japonès que ella parlava en català, mentre l'home que s'esperava a la consulta del pediatra reflexionava amb veu alta i mastegava la paraula, català...català...Potser aquesta tasca és difícil però potser la idea s'estendrà com una taca d'oli o com la xarxa Facebook.

Catalunya és diferent ( gràcies Manuel Fraga per l'eslògan ), fa poc s'ha publicat un mapamundi que dibuixa el món a través de la xarxa Facebook, aquest  mapa realitzat per Paul Butler ( un becari de l'empresa ), il·lustra el notre planeta usant les connexions d'aquesta xarxa social, el primer que veiem és que els països del 3er món o amb règims dictatorials o autoritaris queden a l'ombra, mentre que els països més avançats o democràtics queden il·luminats, no sóc un fan del Facebook, però crec que és una eina essencial per trobar o ser trobat, i no deixa de ser notori que l'Estat Espanyol sigui l'estat europeu més fosc dins el mapa, tret dels Països Catalans, és clar, perquè Catalonia is different fins i tot al Facebook.

2 comentaris:

Carquinyol ha dit...

No sabia que l'independentisme era quantitatiu !! I que és 'poc' independentista? Mas ? Montilla ? Quines coses !

tobuushi ha dit...

No és conya, això és el que va dir! Vaig pensar el mateix que tu. Que vol dir ser molt independentista. Suposo que és un eufemisme per no dir que sóc un radical. O com diu ma mare, "em passo tres pobles".