dimecres, de desembre 22, 2010

Feliç aniversari sa majestat imperial!

 Demà és el 77è l'aniversai del nostre emperador, sa majestat imperial Akihito, més conegut com l'emperador Heisei, aquest és el 125è emperador del Japó, i és el cap d'estat japonès des de l'any 1989 quan el seu pare l'emperador Hirohito ( Showa ) va traspassar. En el moment d'ésser coronat emperador va començar un nou període al Japó, els calendaris es van posar a zero i es va començar a comptar per anys Heisei, enguany és l'any 22. El que té d'especial el dia de demà és que és festiu, i el millor de tot és que quan aquest emperador ens deixi, continuarà essent festiu, per no trasbalsar la rutina del país, potser li canviaran el nom i en diran el dia de l'arbre caqui o el dia de la figuera, i és que quan estàs acostumat a fer festa el 23 de desembre costa molt que te la treguin. Així doncs potser d'aquí a 300 emperadors només haurem de treballar un parell de setmanes l'any!

Aquesta imatge és del dia de la boda dels, aleshores, prínceps Akihito i Michiko l'any 1959. Val a dir que tots els emperadors es diuen "-hito", Hirohito, Akihito, i el príncep Naruhito, el futur emperador. Tot i que quan són coronats emperador adopten un nom triat per monjos xinto. Com ara Heisei.

Aquesta és l'ensenya personal de l'emperador, una flor de crisantem sobre un fons grana, el mateix símbol dels passaports japonesos.