dijous, de desembre 02, 2010

Hachimansan

Hachimansan és el nom del nostre temple xintoista, però millor seria dir-ne pagoda ja que temple es refereix als indrets de culte budista.
Dins dels jardins de la pagoda es troba l'escola bressol Tsurumine on va la Shikibu. És l'edifici sense número de la teulada vermella.
El xintoisme és una religió tan antiga com el món, ja que rendeix culte als déus de la natura. Tot i que a l'actual Xinto s'hi aplica la filosofia Taoista. Tao, que al Japó anomenem "Do", vol dir "camí", Xinto vol dir "el camí dels déus".
M'agrada el Xinto, és trempat, a les "Jinja" ( pagodes ) s'hi va per presentar un nou infant, o per demanar sort per un examen, o trobar feina. També hi ha molts japonesos que beneeixen els cotxes i les cases noves a les Jinja. El budisme es deixa per coses més tristes, com la mort.

Els japonesos són molt oberts pel que fa a les religions, per això a l'escola, que pertany a la pagoda, celebrem Halloween, i Nadal, entre altres festes "paganes".
Si premeu damunt la imatge la podreu ampliar, en ella es poden veure les diferents parts del complex.
Per exemple el núm. 2 es on es guarden els Omikoshi, que són unes capelles portàtils que es carregen com els passos de Setmana Santa, el núm. 3 és on es fan les ablucions abans d'entrar al temple, o el núm. 10 que és on es beneeixen els vehicles.

3 comentaris:

maria ha dit...

Déu n'hi do,si que hi ha creences...

tobuushi ha dit...

Al Japó han fet un poti-poti interessant.

Claire ha dit...

Que interessant! No sabia pas que s'hi podien fer tantes coses en un temple xintoista, o com dius millor, pagoda. M'agrada aquesta barreja de religions, realment és molt diferent d'aquí.