divendres, de desembre 17, 2010

Una revista de xafarderies

 La setmana passada l'Aya va anar a la biblioteca i va tornar amb un munt de llibres i revistes que es regalaven per renovació de la hemeroteca. Entre les revistes de decoració i cuina, hi havia aquesta revista,  Josei7, aquesta és una revista de xafarderies, com el "Lecturas" però a l'estil japonès. Com es veu a la coberta farcida de text d'una manera caòtica, com és costum al Japó. He après que els japonesos són molt visuals i volen saber d'un cop d'ull tot els que se'ls pot oferir dins.

 Com podeu veure l'interior no es queda curt en farciment, és molt diferent de les revistes occidentals, a més el paper eés de molt mala quatiltat i està impresa bàsicament en una sola tinta. Ah, i per cert, es llegeix de dreta a esquerra.

 Tot i que alguns reportatges es mereixen un tractament especial, com aquest article sobre els nostres prínceps imperials,  el príncep Naruhito i la princesa Masako ( la parella de l'esquerra ), la princesa Masako tot i ser de bona família, filla d'un ex-ministre i ambaixador del Japó, és plebea i ha estat molt pressionada per la rigidesa de la cort, aquesta pressió li ha provocat una depressió que sempre la fa estar malalta, per això és tan cara de veure.

Com moltes publicacions japoneses no pot faltar una mica de Manga, malgrat tractar-se d'una revista de xafarderies. Aquest Manga tracta de la Revolució Francesa, el personatge amb turbant és Marat.