dijous, de març 24, 2011

El dia a dia després del terratrèmol

 Cada dia al dematí el primer que fem es mirar el web de la ciutat per veure a quina hora hi haurà els talls de llum, tanmateix es van repetint constantment per la megafonia de la ciutat.
Anit en varem tenir un altre, de 18:20 a 22:00, tot i que només va durar dues hores. El petit Miró es va confondre per culpa de la foscor i a les 19:00 ja s'adormia a la trona ( potser serà un bon recurs a partir d'ara ). Amb la foscor s'aguditzen els sentits i es fa més palès el món de sorolls on vivim sense adonar-nos, la remor de la nevera o la música del televisor. A la cruïlla aprop de casa es sentien els xiulets de la policia dirigint el trànsit, i l'Aya i la Shikibu llegien un llibre d'animals a la llum de les espelmes. Ens han dit que els talls poden dura un any! Quan la cosa es tranquilitzi aniré a veure si puc comprar llums de càmping, les espelmes són romàntiques però no fan gaire llum, tot sigui dit.

 Aquest matí hem tingut una altre terratrèmol, o una rèplica, digueu-li com vulgueu, de fet en tenim cada dia, sobretot al matí, o potser és quan el notem més, o ja ens hi anem acostumant. Jo tinc un sismògraf particular, el meus Bearbricks, segons la intensitat les terratrèmol, es van tombant, el del dia 11 me'ls va fer caure tots, aquest matí només n'ha caigut un, poca cosa.

Per tenir una informació més científica, però, és millor recórrer a la televisió, sempre que hi ha un moviment ens informa puntualment amb el grau de magnitud. Això és clar, si tenim llum. Sinó ens queda la ràdio de piles, però qui té ràdio de piles avui en dia? O el mòbil, l'Aya rep informació al mòbil actualitzada en cada moment i quan hi ha un terratrèmol l'avisa amb un bip-bip.

Malgrat tot fem vida normal, més restringida per la pluja i el fred que per la possible radiació de l'ambient o l'aigua de l'aixeta contaminada que s'ha trobat a Tòquio, que tanmateix es pot consumir, però han dit que millor que no se'n subministri als nadons, però qui dona aigua de l'aixeta a un nadó? Qui escriu les notícies, Jan Pol Desgrava?  A mi més que la radiació em preocupa la quantitat de cal que hi ha, hauríeu de veure com ens deixa el vidre del bany.

Nota divertida, l'altre dia FOX NEWS donava un mapa de les centrals nuclears al Japó, esmentava una tal "Shibuya Eggman", resulta que Shibuya és un barri molt cèntric de Tòquio, molts ja ho sabeu, conegut perquè és on hi ha les botigues de moda jove. Shibuya Eggman és un centre comercial, com el Corte Inglés però de moda jove. És clar no una central nuclear! Us imagineu una central nuclear a la Plaça de Catalunya? Aquest de la FOX, déu n'hi do les vestieses que han arribat a dit sobre la crisi al Japó.
En Chris, el meu company de feina americà n'ha escrit un article al seu blog molt interessant.

4 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Per alguna web en espanyol vaig llegir això de la FOX... però asseguraven que aquell nom corresponia a un club nocturn !!

tobuushi ha dit...

És un club que hi ha sota les botigues també. Al blog d'en Chris hi ha una foto.
http://www.cbryanjones.com/journal/2011/3/23/fox-news-and-the-shibuya-eggman-its-nuclear.html

MARIBEL ha dit...

Quan vaig sentir que havien prohibit donar aigua de l'aixeta als nadons a Tokio vaig pensar.
-Renoi quina aigua mé bona hi ha a Tokio , que fins i tot beuen els petits....
Ja veig que no....
Veig que us ho preneu amb molta tranquilitat i procureu fer vida normal.Ja veuràs com poc o poc tot torna a la normalitat.
Una abraçada

Marta ha dit...

Bona nit des de Catalunya!
Avui la LLuïsa us ha intentat trucar a casa quan ja eren les 10 del vespre a casa vostra.
Però ja saps com es ella que no conta amb la diferencia d'horari.
Espero que el Marcos t'hagi ajudat amb els dubtes i continuo dient que si tens més coses a preguntar no ho dubtis en fer-ho, per aixó tinc un Físic a casa!
Molts petons i achuchons a tots!!!

I com diu un amic meu AVANT!! (endevant!)