dijous, de març 31, 2011

Pluto-kun l'amic radioactiu


L'any 1991 la Corporació Japonesa de Desenvolupament de Combustible Nuclear ( PNC ) l'actual Agència de l'Energia Atòmica Japonesa ( JAEA ) la tenir la "genial" idea de crear una animació per educar la població sobre els beneficis de l'energia nuclear i desvetllar dubtes s'obre l'ús del Plutoni.
Aquesta animació estava protagonitzada per un personatge anomenat Pluto-kun. 
L'animació va ser retirada davant les protestes de grups ecologistes, i el govern americà.  Queden poques còpies del vídeo, i són de mala qualitat.
El document explica com el plutoni no és perillós per la salut i quines mesures es prenen per protegir aquest element d'indesitjables o robatoris, intentant fer caure "mites" que el dibuixen com un monstre. Fins hi tot es veu un personatge ingerint plutoni dissolt a aigua, o uns malfactors avocant residus radioactius al mar sense consèqüencies.
Bé, la veritat es que no m'extranya que es retirés de seguida. Potser es pensaven que el japonesos de tant mirar anime són tant innocents com la canalla.
De ben segur que el missatge de Pluto-kun no va "colar" gaire.
El cert és que els incidents a Fukushima estan fent canviar la visió que es tenia de l'energia nuclear al Japó, un país que no té cap recurs energètic propi i que està a mercè del gas rus i el petroli àrab.






1 comentari:

Carquinyol ha dit...

A hores d'ara a l'amic D'un aquest entren ganes de treure-li la 'l' al nom...