dimecres, d’abril 06, 2011

La central de Fukushima a vista d'ocell

 Us presento 3 imatges aconseguides via CRYPTOME del servei Air Photo Service Co. Ldt., Japan. Si les premeu podreu veure-les en alta resolució, aquest és l'aspecte de la Fukishima Daiichi, la central nuclear que tants mals de cap ens està donant.
Ahir l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica ( IAEA ) denunciava la incompetència de Tepco en la gestió de l'emergència, però això no és nou, com ja us he comentat altres vegades, Tepco es va veure desbordada i no va reaccionar fins que el nostre primer ministre Naoto Kan va donar un cop de puny damunt la taula.
Això diu molt del nostre govern, i de com si en un primer moment va confiar la gestió de la crisi a la companyia elèctrica, en veure la seva icompetència es va fer càrrec de la situació.
Segons sembla el futur de Tokyo Denryoku ( Tepco ) és molt negre, el meu sogre, que com he dit moltes vegades treballa al diari Mainichi Shimbun, em va comentar que creu que no se'n sortirà. L'opinió pública cada dia els és menys favorable, no només per la gestió de la crisi a la central sinó pel la confusió causada els primers dies del talls en el subministrament elèctric.
Darrerament s'han sabut les condicions de treball dels treballadors de la central, prou dolentes com per no deixar l'empresa massa ben parada, malgrat que, segons s'ha informat, cada treballador cobra uns 800.000 ¥/dia ( 6.600 € ), si paguen tant el risc deu ser altíssim, ningú regala res i menys, Tepco.

Vista dels reactors #1, #2, #3, #4 el 24 de març

El reactor #3

3 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Fa angúnia pensar que sota aquella pila de runa hi ha un reactor nuclear ! A veure si acaba aviat aquest malson !

Josep Ma. ha dit...

Si, si ja es complicat el funcionament d'una central nuclear en el dia a dia, ara es tota una aventura. Per les notícies sembla que es va arreglant, o si més no, ja no empitjora.
Esperem que puguin salvar forces coses i no tinguin que fer un sarcòfag "estil Txernòbil" i ho puguin desmantellar com a Vandellòs 1.

... ha dit...

Buff...