dimarts, d’abril 05, 2011

Filantropia mòbil

 El president de la companyia de telefonia Softbank ha anunciat que farà una donació personal de 10.000 milions de iens, un 83 milions d'euros.
Masayoshi Son és un "zainichi" corea-japonès, la tercera generació de coreans residents al Japó. Els coreans malgrat haver nascut al Japó han estat sempre una ètnia vista amb reserves pels japonesos, sobretot per culpa de les relacions d'aquest país amb Corea del Nord i els casos d'abduccions de japonesos per part del govern de Pyongyang. La paranoia generada durant els anys 80 del segle XX, va fer molt difícil la vida dels japonesos d'origen coreà.
Son és, tanmateix una de les persones més riques del Japó, malgrat tot. I ara ha fet un gest que l'honora i que pocs poden fer, de vegades, la gent normal, pensem que faríem si tinguéssim els diners de Bill Gates o Mark Zuckerberg, o a Badalona, del banquer Arnús. Gates, podria ell sol, acabar amb la fam al món, o amb la misèria de països sencers i continuar sent un home extraordinàriament ric.

Aquesta és la mascota de Softbank, Otosan ( el papa ), el protagonista d'una campanya de es va encetar fa anys i que ha tingut molt èxit al país. Ara els de Softbank ja podran presumir d'haver fet de pares a la vida real, almenys amb les víctimes del terratrèmol. I potser quan arribin les factures de l'iPhone farà menys basarda pagar-les.
Gràcies senyor Son!

2 comentaris:

Josep Ma. ha dit...

Jo admiro els japonesos, no pel que va passar uns dies, sinó de com son de mena. Trebaladors, protocolaris, responsables...clar que segur que tenen defectes, com nosaltres, però bé, cap perfecte per aquí? Ja veig que no.
Fa temps que tinc clar que aniré al Japó, no se quan, però les ganes van creixent cada dia.

A reveure Tobuushi

Claire ha dit...

Ostres, no sabia això de la donació del president de Softbank. Bé, de fet tampoc no sabia que era corea-japonès.
Doncs ho trobo perfecte! És un gran gest el que fa!