diumenge, d’abril 24, 2011

Missatge solidari amb el poble japonès del M.H. President de la Generalitat de Catalunya

Missatge solidari amb el poble japonès pel butlletí "AMICS" de l'Associació Japonesa d'Amistat amb el poble de Catalunya.

En nom del poble català vull manisfestar la solidaditat dels catalans i catalanes amb els poble japonès que ha patit una de les majos catàstrofes dels darrers anys, com a conseqüència dels terratèmol i posterior tsunami que van tenir lloc a la regió de Tohoku i la la costa del Pacífic, i també del greu accident a la central nuclear de Fukushima.

La proximitat entre el poble de Catalunya i el del Japó, país amb el qual Catalunya manté uns importants lligams en l'àmbit cultural i socioeconòmic, es veuen reforçats en moments com aquests on el dolor per les dramàtiques pèrdues humanes i econòmiques sofertes s'han viscut com a pròpies.

També voldria felicitar i demostrar la nostra més sincera admiració davant al poble japonès per la seva enteresa, civisme i coratge en com ha fet front a una colpidora tragèdia coŀlectiva, n'estem convençuts que l'actitud asserenada dels japonesos ha contribuït a rebaixar la gravetat dels estralls, sinó que, tal com esperem i desitgem, facilitarà també una ràpida superació de la crítica situació actual.

Així mateix, com a senyal d'estima, de suport i d'afecte fratern heu de saber que el govern de la Generalitat de Catalunya, que tinc l'honor i la responsavilitat de presidir va acordar declarar el dia de Sant Jordi d'enguany com a Dia de la Solidaritat amb el Japó.
Artur Mas

Barcelona, març de 2011