dimecres, d’abril 13, 2011

Sakura, sakura...

Ahir, aprofitant que feia un dia preciós, vam anar a fer el "hanami" amb els petits. "Hanami" vol dir literalment "mirar les flors", als japonesos els agraden molt les flor, tan als homes com a les dones, i les flors que més els agraden són les "sakura", les flors del cirerer, fa poc abans del terratrèmol ja us en vaig parlar, dels cirerers, en aquella zona floreixen abans, però a la resta de la regió de Kanto, és ara quan es pot gaudir dels arbres florits. Amb les "sakura" arriba la primavera, ressorgeix la vida, i l'esperança, que ja ens cal.
Els japonesos acostumen a aplegar-se sota els cirerers per menjar i beure ( sobretot això ) amb amics i familiars, les empreses organitzen "hanami" i envien als nous empleats a reservar lloc als parcs. De vegades els veus vestits amb corbata, sols sota els arbres d'amunt d'unes estores de plàstic blaves, esperant estoicament des de primera hora del matí. Tinc sort i la meva feina em permet agafar festa quan vull, i què millor fer-ho que entre setmana, després que la Shikibu surt de l'escola ( ara a 2/4 de dotze ).
Així podem triar on seure i tenim el parc per a nosaltres quatre. 
El govern va demanar moderació amb les celebracions de "hanami", però després de tot el que ha passat, la gent vol gresca.

La casa pairal dels propietaris de Yokohama ( la companyia de pneumàtics )

Aquesta construcció del S. XIX ha estat restaurada fa molt poc i està oberta a tothom.

La muntanya "cul", així és com li diem amb la Shikibu, a l'hivern quan està pelada sembla un cul.

"déjeuner sur l'herbe"

Un "sakuragi" cirerer,  perfecte, al bell mig d'un parc on abans hi havia una escola.

Cirerers a la vora del riu Kanamegawa, a l'altra riba hi ha el poble d'Oiso i el mont "cul".

Un túnel de cirerers.

I alguna prunera.

Aquest és un lloc on m'agrada passejar amb la bicicleta.

Just a l'atra banda de la ciutat hi ha un altre passeig amb cirerers, el vent s'ha endut alguns pètals que suren d'amunt l'aigua del canal.

Aviat començarà la pluja de pètals de cirerer, tot un espectacle.

El pal d'un pont modern imitant l'estil de les pagodes Xinto.

Els colors de la primavera japonesa.

5 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Unes fotografies precioses !

Josep Ma. ha dit...

Com diu en Carquinyol, unes imatges precioses.
Sembla un lloc, o racó, ple de natura i màgic.
Això que us agafeu un dia festiu per anar a veure els cireres florits no té preu. Quelcom així de bo n'hauríem de prendre exemple.

Gràcies per les imatges

Jordi Martínez ha dit...

Igual que el Carquinyol i el Josep Ma, simplement preciós.

maria ha dit...

És preciós...

Anònim ha dit...

Tots els arbres florits son bonics, jo vaig fer el mateig passeig que tu, però per Oldenburg, i aquí es fa amb bicicleta d´epoca, si mires el meu Faceebok, molt facil de trobar, dons te el menu nom i cognoms de bateig, podrás veura com la natura encara dorm, al mar del nort, i tot just els arbres mes matiners han florit, peró sobre tot el Narcisos han estat es que han marcat que som en temps de cuaresme.
La consellera.