dijous, de juny 17, 2010

Abacus i l'estupidesa

Avui llegia aquesta notícia:
"La cadena de llibres, joguines i papereria Abacus s'ha sumat al boicot a l'Estat d'Israel i ha decidit retirar de les seves prestatgeries el Rummikub, un joc de taula fabricat per l'empresa israeliana Lemada Light Industries que es ven, amb gran èxit, en més de 50 països d'arreu del món, segons informa El País.

El responsable de l'àrea de participació d'Abacus, Quim Sicília, va justificar el veto argumentant que "com a cooperativa, observem el que passa i hem de ser sensibles a les situacions socials". Malgrat això, i a causa de l'èxit de la joguina, la cooperativa ha decidit "buscar el producte en un altre lloc".

Aquest "altre lloc" serà la Xina, on el règim dictatorial aplica la pena de mort i retalla la llibertat d'expressió. D'allà procedeix el mateix joc (en realitat, una imitació anomenada Rummi) que des d'ara es pot trobar en els 34 establiments de la cooperativa, la majoria, ubicats a Catalunya."

e-noticies.cat


Fer boicot a una joguina perquè és israeliana és una estupidesa d'estúpid ignorant. Com els boicots que fan els espanyols als productes catalans quan s'enfaden amb Carod.
Com és possible? És que ara Abacus es dedicarà a fer boicot als productes jueus? És que la societat catalana demana això? "Hem de ser sensibles a les situacions socials(...)". Molt bé, doncs ja cal que es posin a la feina, tot hi que encara podran fer servir alguna llista negra de la Gestapo de la policia de Franco.
Els brètols ja van començar l'any passat per fer boicot a la cantant Noa, una pacifista declarada.
Poden continuar a fent boicots als discos d'Itzhak Pelman, Zubit Mehta, o poden anar més lluny i boicotejar Mendelssohn o el Nabucco de Verdi, on els jueus són els bons que ploren per la pàtria perduda.
Poden Boicotejar Spielberg, Spelling o els Germans Cohen, a Lluís Bassat i a Helena Benarroch.
A la teoria de la relativitat i als texans Levi, dos invents que fan pudor de sofre. A Anna Frank, aquella nena consentida que es dedicava a escriure contes mentre la gent moria a la guerra. Al ratolí Fievel de Don Bluth, i a Vicky Cristina Barcelona, d'un altre banyetes, a Natalie Portman i a Jon Stewart. A la microcamera de fotografia l'aparell digestiu i a l'hospital Mont Sinai. Al Maccabi de Tel Aviv i a l'edifici de Frank Gehry de la Sagrera, a la Columbia, la Fox, la Warner, la Metro, Miramax, Dreamworks, Paramount, ABC, CBS, NBC, al Facebook, Google, o Microsoft. Ralph Laurent, Calvin Klein, Starbucks, a la peli Àgora, d'Almenavar ja que Rachel Weisz és jueva. A Harrison Ford i als Indiana Jones...
La llista es tan llarga que em passaria tota la nit nomes per fer referència al famosos americans, o europeus.
Fem-ho fàcil, boicotejen a tots els jueus del món, perquè per definició un jueu és israelià.

Quina relació hi ha amb que faci un govern amb el que fan els habitants d'un país, qui diu que els propietaris de la fàbrica del joc estiguin d'acord amb el que fan els seus governants. I la gent que hi treballa? Potser hi han palestins que treballen a la fabrica de joguines, o es que es pensen, els senyors de l'Abacus que les joguines les fan rabins amb banyes i cua.
Es que no es pot ser més estúpid, i a sobre venen llibres! Què se n'han llegit algun? O potser tenen por de que l'hagi escrit un jueu?