dimecres, de juny 30, 2010

Vacunes i estatuts

Ahir vam dur el patufet al pediatre, ja ha fet 4 mesos! Com passa el temps!
Us explicaré una mica com funciona el tema sanitari pels nadons al Japó. Tota la mainada japonesa té assistència sanitària gratuïta fins als 6 anys. Totes les famílies disposen d'un quadern que s'anomena "Bosutecho" on s'anoten totes les revisions, dades i incidències de la criatura.
Es pot triar pediatra lliurement, només cal presentar l'assegurança mèdica, en aquest cas meva, que és municipal. L'ajuntament ajuda amb 100 euros per fill cada dos mesos. Hi ha ajuntaments que et deixen el cotxet o paguen els bolquers, com és el cas d'Atsugi, la ciutat veïna.

En Mironet avui, pobre fill, havia de passar la revisió dels 4 mesos, i rebre la vacuna triple vírica. Petit però eixerit se n'adonat de seguida que no s'ho passaria gaire bé, i ha estat plorant tota l'estona. Us asseguro que no feia tan bona cara com a la foto. Com a venjança s'ha pixat damunt la infermera.

Hem estat parlant amb el metge sobre la vacuna de la tuberculosi, al Japó és obligatori vacunar-se'n es diu la BCG, i us asseguro que no és gaire agradable, deixa una cicatriu molt lletja de per vida.

La Shikibu, la gran, la vam vacunar a Barcelona, amb la vacuna francesa, molt menys agressiva. Ens ho van fer a les Drassanes, allí hi ha una unitat de tuberculosi, aquesta malaltia que jo imaginava eradicada, més típica de novel·les d'Alexandre Dumas, o d'operes de Verdi o Puccini. De fet un cartell modernista referent al tema decora la recepció.

Segons la doctora catalana la tuberculosi és un problema molt greu que ha revifat per la immigració xinesa.
El nostre pediatre japonès, no ens ha dit que la tuberculosi sigui conseqüència de la immigració xinesa, però també podria ser, Japó és una illa i abans de l'arribada dels estrangers les úniques epidèmies que coneixien eren les guerres i la fam.
Podem esperar, però a vacunar al petit, potser també a Barcelona.

He tingut una petita incidència, que no ve al cas, amb el bon doctor, com em passa sempre m'ha preguntat d'on era jo, pregunta que em fa cada dia més mandra respondre, i avui més que mai amb tot el merder del "Prostitucional", així que li he dit que no en tenia de país perquè vam perdre la guerra. I l'home s'ha quedat de pedra. ( Tot i que li he dit que era català i que vaig fer vacunar la nena gran a Barcelona, crec que s'ha quedat igual, molts no han sentit a parlar mai d'aquesta ciutat ). Ni Olímpics, ni Gaudí, ni Barça ni punyetes.
Portugal si que ho coneixen, és clar que ells fa 300 anys que no es barallen per un estatut, perquè tenen constitució.

4 comentaris:

maria ha dit...

Quina carona pobret...quantes agulles.

Anònim ha dit...

Jo no veig la foto, però pobret! Fa una peneta quan els vacunen...

Txell

Olga Prats M. ha dit...

.. la veritat és que les agulles no els hi fan gràcia a ningú, però aquestà espècies de metralleta, amb tantes deu ser horroros.. per cert, a la meva feina, fa molts anys va haver una passa de tuberculosi, i la van agafar un parell d'administratives.. Bravo pel teu fillet, ja sap el que ha de fer quan alguna cosa no li agrada..

tobuushi ha dit...

El pitjor de la vacuna japonesa són les marques que deixa.