dimarts, de juny 22, 2010

El bany japonès 1

L'altra dia vaig publicar un post on parlava dels vàters japonesos, la meva amiga Txell em va preguntar com eren els banys japonesos, i si eren tan sofisticats com els vàters.
El concepte de bany al Japó és diferent de l'occidental tot i que, de mica en mica, l'orient ha influït l'occident.
Els occidentals els banyem per higiene, els orientals o fan per plaer.
Per tant un bany japonès és un lloc de relaxació després del treball diari. La majoria dels japonesos no es dutxen per matí, però sempre es banyen al vespre.
L'ús del bany és diferent a l'occidental. Primer car rentar-se el cos, i un cop net es pot entrar a la banyera, la banyera sempre és calenta, a uns 39/40 graus, tothom utilitza la mateixa aigua, per això cal mantenir-la neta.
L'arquitectura dels banys també és diferent a l'occidental, el bany, que per cert en japonès es diu "Ofuro" és una cambra independent, amb el terra impermeable, perquè l'aigua va a parar directament al terra.
Has de seure en una banqueta i amb una palangana o amb la dutxa et rentes i t'ensabones, per desprès esbandir tot el sabó, un cop net et pots ficar a la banyera. I a gaudir!

Amb el temps les unitats de bany s'han anat fent més còmodes i sofisticades, la nostra és de l'empresa Panasonic, és una cambra que ve muntada de fàbrica, totalment segellada per que no es filtrin humitats.

El bany disposa de calefacció, assecadora de roba, "ionitzador", i s'auto-neteja de fongs. La banyera té un termòstat de gradua la temperatura, i es pot programar per que s'ompli quan volem. És molt senzilla, de disseny i de funcions, però n'hi ha de molt més sofisticades, amb hidromassatge, o televisió ( i llumetes blaves ).

Aquest és el comandament del bany, no de la banyera, controla la calefacció interior així com l'assecadora de roba o el control dels fongs. Nanoe és un sistema de Panasonic per tenir l'aire net.

Aquest és el comandament de la banyera, a la cunia n'hi ha un altre d'igual, el botó de dalt a l'esquerra serveix per cridar una altra persona, per si tens un problema, o vols "jugar"....aquesta segona opció no val per parelles amb canalla.

Una imatge del bany de nit, la tapa es tanca per que l'aigua no es refredi, tot hi que el termostat la mantindria calenta no cal llençar energia, la barra no és per cap cortina sinó per penjar-hi la bugada, la reixa del sostre és la calefacció, l'assecador i el netejador de fongs. Espero que us hagi agradat, jo no podria viure sense el meu bany japonès.

4 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Quan poso una fotografia de xocolata dius que et dono enveja... doncs a mi em passa el mateix quan ens ensenyes el teu bany !!!!

:P

Anònim ha dit...

Moltes gràcies. :)
I si, veig que el bany està en la tónica del WC.
Quin tros de banyera, si veiessis la de casa meva riuries, es de pena comparada amb això.

Txell

Discrepo en que els occidetals ens banyem només per higiene, la meva dutxa es cutre però es un plaer. XDDD!!!

tobuushi ha dit...

Carquinyol: El que seria l'òstia seria un bany de xocolata de ca l'Almera!
Txell: Tu no comptes, ets mig oriental.

Anònim ha dit...

Jajajajaja

Merci :)

Txell